Huis M

 ism S2Pbv

200m2 - woonhuis 2012

De opdrachtgevers wilden een huis dat op de lange termijn kan voldoen aan hun wensen. Er moest voldoende ruimte voor toekomstige kinderen zijn maar tot die tijd mocht het niet te groot en leeg aanvoelen. Een veranda was een van de belangrijkste eisen, en twee studeerkamers, liefst op de begane grond. De regels van het beeldkwaliteitsplan waren zeer specifiek over dakvorm en materiaalgebruik, het dak moest hellend zijn en het huis moest bestaan uit een hoofdvolume en bijvolume, bedoeld als garage. Het huis staat op de rand van de kavel zodat er een zo groot mogelijke tuin is op het zuid-westen. Het hoofd- en bijgebouw zijn in elkaar geschoven en de entree, keuken en eetkamer bevinden zich in het lagere volume. Hierdoor ontstaat een interessante hoge ruimte die licht gedraaid is, en een goede verbinding heeft met de tuin. Een groot dakvenster boven de keuken zorgt dat er natuurlijk daglicht binnenvalt. De veranda ligt in het verlengde van de eetkamer in de avondzon en geeft een mooi uitzicht over het weidelandschap. De twee studeerkamers liggen aan de voorzijde van het huis en zijn toegankelijk door hoge brede deuren, die als ze open staan wegvallen in de muur. Er is gekozen voor natuurlijke materialen als baksteen en in het interieur voor hout voor de schuine plafonds zodat het huis comfortabel aanvoelt, zelfs in de hoge ruimten. De keuken en de garderobe zijn in één meubel gevat dat loopt vanaf de entree tot aan de eetkamer.