Kantoor Bluerise

 

interieurontwerp 2018

Bluerise ontwikkelt duurzame energie en koelsystemen voor de tropen met behulp van de energie van de oceaan. Opgave voor het interieur van het nieuwe kantoor was een duurzame, zakelijke inrichting met een ‘tropisch tintje’. Het ruimtelijk concept voorziet in een grote open werkvloer met vrij uitzicht naar de omgeving. Door strategische plaatsing van de vergaderkamers en een drietal wanden worden halfopen rustruimtes gecreerd, verwijderd van de werkvloer, waar individueel of in kleine groepen gewerkt kan worden. Geïnspireerd op de Caraïbische veelkleurige ‘beach shacks’ is er gekozen voor binnenwanden van houten latten, voorzien van kleurvlakken in verschillende tinten blauw. De kleurvlakken lopen door in de vloerbedekking, die in eilanden is gelegd om zo verschillende sferen te creëren waar men vergadert, zich terug kan trekken om te telefoneren, of informeel te overleggen. De vloerbedekking in het kantoorgedeelte is gemaakt van duurzaam sisal, in de vergaderplekken van zuiver wol. Door het concept van ingerichte ‘eilanden’ in de casco ruimte worden materiaalkosten laag gehouden. De koffiehoek wordt begeleid door een akoestische wand met een foto van de eerste ‘deep sea cold water pipe’.

Opdrachtgever: Bluerise bv
Status: Opgeleverd 2018
Uitvoering: Peter van Bruggen