Tuinkamer

 

Uitbreiding woonhuis 2017

Een familie met vier opgroeiende kinderen wilde een eetkamer aanbouwen in de vorm van een serre. Omdat het huis voornamelijk op de tuin georiƫnteerd is en we de relatie tussen de woonkamer en de tuin in stand wilden houden, hebben we de tuinkamer tegen de noordgrens van de tuin gepositioneerd, in het verlengde van de keuken. Zo hebben alle verblijfsruimten zicht op de tuin en is er een directe verbinding tussen de keuken en de eetkamer. De doorgang van de keuken naar de achterliggende kamer is verplaatst naar de tuinkamer, zodat de keuken kon worden uitgebreid. Door de ingrepen ontstaan er verschillende ruimten die in elkaar overvloeien, en tegelijkertijd voldoende van elkaar gescheiden zijn, zodat er uiteenlopende activiteiten kunnen worden ondernomen door de gezinsleden zonder elkaar te storen.