Woonkeuken

 

verbouwing 2018

De opdrachtgevers hadden de wens voor een grotere keuken en een slaapkamer op de begane grond, om zo in de toekomst geheel gelijkvloers te kunnen wonen. De bestaande keuken bevond zich, samen met een kleine studeerkamer, in een laag volume, ingeklemd tussen het woonhuis en de schuur. De keuken lag aan de voorzijde, de studeerkamer gericht naar de tuin. In eerste instantie wilde het echtpaar een erker aan de voorzijde plaatsen, om zo de keuken te vergroten en een beter uitzicht te hebben over de oprit en de toegangsdeur, en de studeerkamer gebruiken als slaapkamer.

Uitgangspunt was een plan te maken dat door de heer des huizes zelf, samen met een handig familielid, zou kunnen worden uitgevoerd.

Omdat de beschikbare ruimte van de studeerkamer te smal was om te gebruiken als (senioren) slaapkamer, is gekozen om de slaapkamer te plaatsen in een gedeelte van de bestaande schuur, alwaar zich een feestruimte met een flinke overmaat bevond. Het platte dak van de keuken en de studeerkamer en de scheidingswand zijn geheel vervangen voor een zadeldak dat tussen het woonhuis en de schuur is geplaatst. Op die manier ontstaat een grote ruimte, waarbij de keuken aan de voorzijde van het huis ligt met uitzicht op de toegangsdeur, maar waar nu ook een sterke relatie met de tuin en het hertenpark aan de achterzijde is ontstaan.